Reklamfilmer med kända kockar

Reklamfilmer med kända kockar
Senast uppdaterad: 06 september 2022

Matlagning i TV har länge varit populär underhållning. Många kockar blir folkkära profiler och syns i mängder av olika sammanhang. Här har vi listat reklamfilmer där kända tv-kockar är med i reklamen.

Lotta Lundgren - Coop

Lotta Lundgren är en kvinna som verkligen synts i många sammanhang. Hon har programlett tv-succéer som historieätarna och landet brunsås. Lotta har också låtit svenska folket få ta del av hennes kokkonst i både text och video.

Hennes kokböcker har blivit väldigt populära och Lotta Lundgrens kokbok "Laga Mig" vann pris som årets kokbok 2020. I den här reklamfilmen från Coop så marknadsför hon sitt koncept med 4 rätter för 80 kronor. Lättlagade och smakrika recept precis som i hennes kokböcker.

Leif Mannerström - Dafgårds

Leif Mannerström är en av sveriges absolut kändaste kockar och en av de som synts mest i TV. Han har bland annat varit en av medlemmarna i juryn för tävlingen Sveriges Mästerkock på TV4. Han har dock inte gjort sig mest känd för sina vegetariska rätter men i den här reklamfilmen så presenterar han tillsammans med Dafgårds sina "köttfria köttbullar".

Mathias Dahlgren - Hemköp

Mathias Dahlgren är inte lika känd som de andra kockarna i listan till ansiktet men desto kändare för sin matlagning. Dahlgren har drivit flera legendariska restauranger i Sverige och har fått både en och två stjärnor i Guide Michelin. I sina reklamfilmer för Hemköp så skojar Dahlgren och Hemköp om hur en stjärnkock kan sätta guldkant på vardagsmaten.

Vill man lära sig hur han lagar sin mat på restaurangerna så kan man köpa Mathias Dahlgrens kokböcker. Dahlgren har gett ut flera kokböcker och i flera av dem så finns det recept på riktiga festmåltider. 

Tina Nordström - City Gross

Tina Nordström gjorde succe när hon var med i programmet Mat på SVT och blev då Mat-Tina med hela svenska folket. Sedan dess har Tina synts i mängder av olika tv-produktioner så som; Tinas mat, Sveriges yngsta mästerkock och Hela Sverige bakar. För City gross gjorde hon den här reklamfilmen där hon gör reklam för City Gross och dess köttutbud.