5 roliga reklamfilmer som du minns

5 roliga reklamfilmer som du minns
Senast uppdaterad: 06 september 2022

Vissa reklamfilmer har en förmåga att verkligen sätta sig i huvudet på ett både irriterande och roligt vis. Det är mycket nostalgi för en åttiotalist som mig när jag kollar igenom listan. Kolla in om det är några av dina favoriter här.

1. Reklam för OLW Chips

OLW har gjort många roliga reklamfilmer genom åren och det här är verkligen en av de absolut bästa. Citatet "har ni fest eller" är en riktig klassiker som vi minns. 

2. Reklam för Spendrups - Robert Gustafsson

I den här reklamfilmen för spendrups berättar Robert Gustafsson karaktär hur han köper görbillig fulöl på internet och filtrerar den själv.

3. Lotto reklamen med Åke

Åke har vunnit på Lotto och väljer att berätta det för sin chef på sitt egna något dryga sätt. "Du har ju hela helgen på dig" är ett citat som många minns.

4. Scandlines färjebolag - Kaj och Börje

Reklamen med de två fåglarna Kaj och Börje är nog nästan mer känd än själva Scandlines själva. Alla, verkligen alla använde sig av hälsningsfrasen "Heeaj Kaj, Hallaaau Börje" under en period när denna reklamfilm var som mest populär.

5. Ipren - Jag är den intelligenta värktabletten

Ipren gjorde sig verkligen ett namn med den här reklamvideon. Låten "jag är den intelligenta värktabletten" satte sig verkligen på hjärnan. Reklamfilmen blev faktiskt fälld för att vara vilseledande då en värktablett inte kan anses vara intelligent. Låten minns nog de allra flesta ändå.