5 Klassiska musikvideos du garanterat minns

5 Klassiska musikvideos du garanterat minns
Senast uppdaterad: 06 september 2022

Musikvideos var väldigt populärt på nittiotalet. TV-programmet voxpop var ett program som listade de bästa musikvideosen just nu. Kollade du på voxpop kommer du garanterat att bli nostalgisk när du kollar igenom denna lista.

Att titta på MTV på nittiotalet var lika självklart som det är att kolla på Netflix idag. Det var ofta MTV som gjorde musikvideos tillgängliga för folket. Vanligtvis brukade artisterna släppa musikvideos till en eller två låtar per CD. Oftast samma låtar som släpptes som singlar.

Här har vi listat fem musikvideos som är riktiga klassiker och vi tror att du kommer känna igen allihopa.

1. Petter - Så klart

Petter slog igenom med buller och bång i slutet av 90-talet och det här var en av låtarna som hördes överallt. Nu mera är Petter en riktig entrepenör med många strängar på sin lyra. Podcasts, vinböcker och restauranger är några av grejerna som han sysslar med utöver musik.

2. Eminem - The real slim shady 

Eminem introducerade sitt alterego "Slim shady" i den här musikvideon som kan beskrivas som något icke-PK. Populär blev videon och låten i alla fall.

3. Crazy town - Butterfly

Come my lady, Come my lady - You are my butterfly. En musikvideo som spelades konstant på MTV och när man kollar på videon idag så känns den något oklar?!

4. The Offspring - Pretty fly for a white guy

The Offspring är ett amerikanskt band som slog igenom under MTV-eran. Coola killar tyckte man då. Vi vet inte riktigt vad vi skulle kalla det här idag.

5. Madonna - Like a prayer

Madonna var redan stor när den här musikvideon släpptes men med den här videon så blev hon gigantiskt. Videon ansågs något kontroversiell när den släpptes.